POGOJI POSLOVANJA 


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Promo TT


Namen pogojev poslovanja je jasno definirati prodajne pogoje med ponudnikom in njegovimi kupci. Splošni pogoji spletnega mesta Promo TT so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot - UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.


Spletna trgovina Promo TT je spletna trgovina, ki jo upravlja Biro TT d.o.o., Cesta k Dravi 7, 2000 Maribor. Naslednji splošni pogovji veljajo za vse dobave in ponudbe prodajalca Biro TT, d.o.o. Sklicevanje kupcev na lastne standarde ali prodajne pogoje se zato ne upošteva.


Skladno z določbami 32. člena ZIsRPS je obvezno obveščanje potrošnikov s strani ponudnikov:

  • Ponudnik pred sklenitvijo pogodbe na svoji spletni strani v splošnih pogojih poslovanja, če jih ima; jasno, enostavno in razumljivo seznani potrošnika, katerega izvajalca IRPS priznava kot pristojnega za reševanje spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu s tem zakonom. Ponudnik objavi vsaj firmo, elektronski naslov in telefonsko številko priznanega izvajalca IRPS oz. izvajalcev IRPS.
  • Ponudnik, ki ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu s tem zakonom, potrošnika na to posebej opozori na svoji spletni strani in v splošnih pogojih poslovanja, ali na drug primeren način, če nima spletne strani in splošnih pogojev poslovanja.
  • Ponudniki, ki se ukvarjajo s spletno prodajo ali spletnimi storitvami, na svoji spletni strani objavijo elektronsko povezavo na platformo za SRPS.


Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletne trgovine.


SPLETNA TRGOVINA


  • Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave: www.promott.si
  • Zapisani splošni pogoji so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem - kupoprodajna pogodba
  • Z registracijo na spletno stran ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje
  • Za nakup v spletni trgovini se uporabniku ni potrebno registrirati.
  • Informacije, ki jih najdete v spletni trgovini (opis izdelkov, fotografije, so simbolične. Odstopajo lahko barvne nianse). Pridružujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveščanja uporabnika.


REGISTRACIJA KUPCEV

Za registracijo lahko kupec zaprosi preko spletnega obrazca ali elektronske pošte, lahko pa uporabi tudi obrazec za avtomatsko registracijo na strani. Registrirani uporabniki imajo možnost pregledovati in spreminjati večino podrobnosti svojega računa in pregledati pretekle nakupe.


NAROČILA IN DOSTAVA

Prijavljeni uporabniki lahko izdelke iz spletne strani dodajajo v košarico in izvajajo naročila. Za hitrejše nakupovanje je omogočeno nakupovanje iz seznama priljubljenih izdelkov, ki si jih vsak uporabnik določi sam ali pa jim jih določi urednik. Po potrditvi naročila vsak uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti o naročenih izdelkih in izdelkih, ki bodo dobavljeni. Pred potrditvijo naročila kupec izbere naslov za dostavo ter izbere način plačila.

Vse cene so v EUR in ne vsebujejo davek na dodano vrednost (22% DDV). Cene artiklov so informativne narave in ne vključujejo stroškov dostave oz. poštnine.

Dostava se izvaja preko GLS-a ali Pošte Slovenije, kupec pa ima možnost osebnega prevzema blaga na sedežu podjetja Biro TT, d.o.o.

DOBAVNI ROK

Predvideni rok dobave je odvisen od proizvodov oz. razpoložljivosti vsakega izdelka, o čemer so kupci obveščeni ob naročilu. O morebitnem podaljšanju dobavnega roka bodo kupci posebej obveščeni.


RAČUN

Računi se pošiljajo skladno z določili pogodbe. Računi se pošiljajo po pošti ali preko e-računa, če kupec posluje na ta način. V kolikor kupec računa ne plača v roku, se mu do plačila ne dobavlja novih artiklov iz spletne trgovine.


ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO IZDELKOV

Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Podjetje Biro TT, d.o.o. mora po odstopu od pogodbe potrošniku vrniti vsa opravljena vplačila (tudi stroške pošiljanja potrošniku). Vračilo vplačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik blago že prejel, mora blago vrniti v tridesetih dneh po odstopu od pogodbe.


Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Vrnjeno blago mora biti neuporabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži.

Kupec nima pravice vračila v primerih, ko je bilo blago izdelano po natančnih navodilih naročnika.


Sklenjene pogodbe so shranjene v pisni obliki na sedežu podjetja Biro TT, d.o.o., Cesta k Dravi 7, 2000 Maribor. Kopijo pogodbe lahko kupec zahteva pisno.


VARSTVO PODATKOV


Naši postopki za varstvo podatkov, so v skladu s predpisi Republike Slovenije o varstvu podatkov.
Kupec se strinja, da prodajalec lahko obdeluje, hrani in uporablja podatke o strankah, ki jih prejme v zvezi s poslom, razen takih, ki so zaupne narave.
Prodajalec uporablja strankin e-poštni naslov samo za informiranje kupca glede posla ali (če se kupec s tem strinja) za obveščanje o novostih, akcijah in podobno.
Prodajalec ne bo posredoval osebnih podatkov o strankah tretjim osebam. Izjemoma to sme storiti bodisi na željo kupca ali, če to posel zahteva (npr. reševanje reklamacij). V takih primerih se obseg prenesenih podatkov omeji na najnižjo potrebno raven.
Stranka mora biti obveščena in imeti možnost, da popravi, blokira in izbriše svoje osebne podatke iz evidence prodajalca, razen v primeru, ko jih prodajalec potrebuje iz davčnih razlogov oz. upravičenih zahtev državnih organov.